Vergoeding door zorgverzekeraar of reisverzekeraar.

De coördinatie en organisatie van vervoer vanuit het buitenland is in handen van (Nederlandse) alarmcentrales. Het is belangrijk dat u contact opneemt met de aan uw reisverzekering verbonden alarmcentrale. Zij kunnen u verder helpen en zaken voor u organiseren, waaronder het eventueel benodigde vervoer. Daarbij kunnen zij aangeven welke kosten onder de dekking van uw (reis)verzekering vallen.

Mocht u het vervoer rechtstreeks door ons willen laten organiseren, bijvoorbeeld omdat u geen reisverzekering heeft, dan staan wij graag voor u paraat. Wees u er echter wel van bewust dat de kosten veelal voor uw eigen rekening zullen zijn. Reisverzekeraar of zorgverzekeraar bieden vaak geen (volledige) dekking, zonder tussenkomst van een alarmcentrale.

Wij staan graag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden of om mogelijkheden met u te bespreken.

ambulance buitenland vergoedingvergoeding ambulance buitenland

 

 

 

 

Meerdere organisaties hebben een rol bij de financiële afhandeling van medisch vervoer, zoals een alarmcentrale, een reisverzekeraar, een zorgverzekeraar en een vervoerder zoals wij. De alarmcentrale heeft daarbij de coördinerende rol. Zij leggen contacten in het buitenland en maken een medische beoordeling. Zij kunnen ons eventueel inschakelen voor een vervoer.