Medische escorteringen

'onze verpleegkundigen en artsen begeleiden een patient terug naar Nederland in een lijnvliegtuig, een uitdagende plek om zorg te verlenen'


Wereldwijd zenden wij artsen en verpleegkundigen uit om patiënten terug naar het thuisland te begeleiden. Onze hulpverleners bezoeken en begeleiden patiënt en medereizenden en bieden daarbij de benodigde medische en verpleegkundige zorg tijdens de reis.
Het vervoer (ook wel: medische repatriëring) wordt voorbereid door de hulpverlening van een Nederlandse Alarmcentrale, in overleg met behandelend arts, met de arts die patiënt in Nederland verwacht en met ons. Daarnaast ook met de medische dienst van een luchtvaartmaatschappij, bijvoorbeeld KLM, Lufthansa, Delta Airlines, Ryanair, of andere luchtvaartmaatschappijen.
Het vervoer vangt aan met een lokale ambulance of taxi. Via douane en security checks, wordt een patiënt naar het vliegtuig begeleid. Waar nodig gebeurt dit liggend en is er een stretcher in het lijnvliegtuig georganiseerd en eventuele medische voorzieningen.

Onze mensen
Onze hulpverleners zijn getraind en ervaren om internationaal te werken vanuit vele landen en onder wisselende omstandigheden. Zij zijn bekend met procedures aan boord van een vliegtuig. Onze coördinatoren en medisch manager bieden hierbij de nodige ondersteuning, voor en tijdens de reis. Onze meest ervaren mensen zetten we graag in bij de meest complexe dossiers! En bijvoorbeeld een psychiatrisch verpleegkundige om iemand te begeleiden met psychische klachten. 
Onze hulpverleners gebruiken onze interne APP om netjes en veilig verslag te doen. En om werkinstructies en praktische informatie te raadplegen en zo altijd met up to date informatie op pad te gaan.

Zittend of liggend
Patiënten kunnen in het vliegtuig zitten en indien nodig op een stretcher liggen of vervoerd worden. Een stretcher wordt door de luchtvaartmaatschappij geregeld na speciaal verzoek hiertoe, mits de luchtvaartmaatschappij beschikt over deze uitrusting. Een (lokale) ambulance en ambulancebemanning brengt een liggend patiënt aan boord.
Zo kunnen wij alle soorten patiënten op de juiste manier begeleiden en vervoeren, van gebroken been tot ernstig zieke mensen, maar ook mensen met psychische klachten.
Vliegtickets en medische voorzieningen aan boord van een vliegtuig zijn door ons te organiseren, alsook de medische begeleiders.

Vervoer voor en na de vlucht
Aansluitend op de vlucht verzorgen wij het ambulancevervoer van de luchthaven naar de bestemming in Nederland. Wij hebben dan toestemming om op Schiphol of een andere luchthaven met de ambulance op het luchthaven platform de patient af te halen. Waarna de reis binnen of naar Nederland gecontinueerd wordt.

Ambulancevervoer
Vragen?
Neem contact
met ons op.
Bel ons
0416 - 541160
Post- en bezoekadres
Medex International B.V.
/ VZA International
Zinkerweg 3
5145 NL Waalwijk
HKZ ISO 9001 logo Kiwa NEN 7510

VZA International maakt gebruik van functionele en analytische cookies (Google Analytics) om u een optimale gebruikservaring te bieden. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. Verder maken wij geen gebruik van uw persoonlijke informatie.