Hoogcomplex vervoer

'ook ernstig zieke mensen halen wij op, in goed overleg'


Wij verzorgen begeleid Intensive Care transport, zowel per vliegtuig als per ambulance vanuit het buitenland.

Indicatiestelling wordt gedaan door een van onze medisch adviseurs in samenwerking met artsen van een Nederlandse alarmcentrale en behandelend arts. Indien van toepassing, wordt hierbij ook een afweging gemaakt tussen rijden of vliegen, welke beiden voor- en nadelen kennen.

Ervaren (IC) artsen en verpleegkundigen voeren de transporten uit en zijn ook betrokken bij de voorbereiding. Wij beschikken over een speciaal ingerichte High-Care Ambulance (MICU light), type Mercedes Sprinter. Voorzien van volledige ICU equipement, dubbel uitgevoerd voor backup. Deze ambulance is comfortabel, veilig (heeft bijvoorbeeld een goede remweg) en daarbij is voldoende werkruimte aanwezig voor arts en verpleegkundige rondom de patiënt. Equipement bestaat onder meer uit oxylog 3000 (beademing), Lifepak 15 (monitoring/defibrillator), uitgebreide medicatie en ruime hoeveelheden zuurstof, waarbij apparatuur dubbel aanwezig is. Bemanning bestaat uit een team van ambulanceverpleegkundige, – chauffeur(s) en een arts of medisch specialist.


Couveuse / BabyPod vervoer
Wij beschikken over een BabyPod 20, transportcouveuse. Hiermee kunnen de kleinste patiëntjes op een praktische en veilige wijze vervoerd worden in een vliegtuig. Aansluitend hierop wordt de BabyPod in onze ambulance bevestigd. Gebruik van een couveuse wordt niet toegestaan in lijnvluchten, de BabyPod wel. Binnen Europa heeft vervoer per ambulance vaak de voorkeur ivm uitwijkmogelijkheden. De BabyPod is dan op de brancard bevestigd en moeder of familielid kan meerijden. Zo nodig wordt een arts/neonatoloog toegevoegd aan onze ambulancebemanning.Vragen?
Neem contact
met ons op.
Bel ons
0416 - 541160
Post- en bezoekadres
Medex International B.V.
/ VZA International
Zinkerweg 3
5145 NL Waalwijk
HKZ ISO 9001 logo Kiwa NEN 7510

VZA International maakt gebruik van functionele en analytische cookies (Google Analytics) om u een optimale gebruikservaring te bieden. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. Verder maken wij geen gebruik van uw persoonlijke informatie.