Calamiteiten

Hulpverlening bij grootschalige ongevallen en calamiteiten met touristen in het buitenland


In geval van grootschalige ongevallen of calamiteiten, leveren wij medische teams die ter plaatse gaan in het buitenland. Het team bezoekt slachtoffers en maakt medische beoordelingen. Mits dit op een veilige manier mogelijk is en nadat de eerste hulp eerst lokaal verleend is.
 
Coördinatie van Calamiteiten in het buitenland waar Nederlandse touristen bij betrokken zijn, gebeurt om tourbeurt door 1 van de grote Nederlandse Alarmcentrales: Allianz Global Assistance, ANWB Alarmcentrale, Eurocross Assistance, SOS International.

Wij hebben veel ervaring opgedaan onder meer in/vanuit volgende landen:
- Spanje
- Duitsland
- Portugal
- Belgie
- Tanzania
- Equador
- Haiti

Samenwerkende alarmcentrales
De samenwerking tussen de Nederlandse alarmcentrales Allianz Global Assistance, ANWB Alarmcentrale, SOS International en Eurocross Assistance ontstond in 1992 na de vliegramp in Faro. Bij de ramp was niet duidelijk wie welke hulpverlening kon bieden, omdat iedere alarmcentrale op zichzelf in actie trad. De alarmcentrales stelden gezamenlijk het Protocol Coördinatie Calamiteiten Nederlandse Alarmcentrales (PCCNA) op dat de centrale coördinatie mogelijk maakt.

Vragen?
Neem contact
met ons op.
Bel ons
0416 - 541160
Post- en bezoekadres
Medex International B.V.
/ VZA International
Zinkerweg 3
5145 NL Waalwijk
HKZ ISO 9001 logo Kiwa NEN 7510

VZA International maakt gebruik van functionele en analytische cookies (Google Analytics) om u een optimale gebruikservaring te bieden. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. Verder maken wij geen gebruik van uw persoonlijke informatie.